luni, 11 iunie 2018

Baby Driver

E un puşti cuminte, dar devine un diavol când ţine volanul în mâini...

Acesta e Baby (Ansel Elgort), un şofer cu figură inocentă, care conduce maşina cu care trebuie să scape  infractorii după comiterea jafurilor. El are un fler teribil şi se ajută înfigându-şi bine căştile în urechi, ca să audă mai bine muzica lui favorită. Şi asta pentru că şi-a acordat rutele de fugă după ritmul si lungimea pieselor muzicale de pe iPod, care-i răsună în căşti dirijându-l la secundă cum să ia curbele, când să schimbe vitezele şi când să execute manevrele de evitare, care-i bagă în sperieţi pe pasagerii săi.

Aceste trăsături fac din Baby Driver atât o combinaţie ucigătoare de viteză şi muzică, cât şi cea mai modernă sursă de adrenalină pe care regizorul şi scenaristul Edgar Wright o transformă într-un action - thriller ca nimeni altul.

Baby lucrează pentru Doc (Kevin Spacey), şeful unei bande care dă numeroase spargeri la bănci, pe timp de zi, bazându-se pe iscusinţa lui Baby la volan. Oamenii de încredere ai lui Doc sunt Buddy, un fost dealer de pe Wall Street,  devenit infractor (Jon Hamm), mai tânărul partener la rele al lui Buddy, Darling (Eiza Gonzalez), şi Bats, un  pistolar impulsiv (Jamie Foxx), care e suspicios faţă de Baby - punându-i la îndoială atât fidelitatea cât şi  aptitudinile de şofer. Toate acestea au început să creeze o fisură periculoasă în bunul mers al operaţiunii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu